Dan povlačanja – cjelodnevna mindfulness radionica

Ta radionica nije obvezan dio tečaja, ali je iznimno korisna radi produbljivanja i održavanja mindfulness prakse, izuzetno pročišćavajuća i antistresna. Pruža mogućnost vježbanja u uvjetima tišine i jednostavnosti.

Svih 7 sati se meditira, međusobno se ne razgovara čak niti tijekom pauza za kavu i ručka nego se biva stalno prisutan za svoja unutarnja i vanjska iskustva, onako kako se rastvaraju, iz trenutka u trenutak.

Tko se može prijaviti? Mogu se prijavljivati trenutni polaznici tečaja koji su prošli prvih 5 radionica tečaja, kao i svi oni koji su tečaj završili ranije radi održavanja i produbljivanja prakse, a čime se radi na održavanju psihičke i fizičke dobrobiti. Onima pak koji su tečaj pohađali radi smanjenja simptoma anksioznosti, depresije i dr., ovakav dan može pomoći u radu na sprječavanju povrata simptoma.

Na dan povlačenja također se mogu prijaviti svi oni koji nisu završili naš tečaj ali imaju iskustva u meditaciji.

Iskustva svih koji su prošli takve radionice je izuzetan osjećaj smirenosti, prisutnosti, pročišćenosti i obnovljene energije nakon čega se je lakše suočiti s onim što nas čeka u svakodnevnom životu.

Voditeljice: Dragica Barbarić i Laura Mirić

Kontakt za sva daljnja pitanja ili nedoumice oko prijave: centar@mindfulness.hr ili  kbt.opcija@gmail.com

Praktične informacije o radionici: Cijeli dan mindfulnessa obično se održava vikendom kako bi se polaznici lakše svjesno odvojili od uobičajene cjelotjedne užurbanosti u korist obraćanja pozornosti na sadašnji trenutak cijelo vrijeme od sredine jutra do kasnog poslijepodneva. Polaznici bi trebali doći u udobnoj odjeći te ponijeti kućne papuče ili neku drugu čistu laganu obuću, iako se vježbati može i bos ili u čarapama. Radionice će se održavati u Mindfulness centru u Novakovoj 10 (prizemlje), Zagreb. Sa sobom ponesite veliki ručnik ili laganu dekicu budući da se dio vježbi izvodi u ležećem položaju. Po želji se može ponijeti i jastučić koji se može podmetnuti pod glavu ili koljena tijekom vježbanja pregleda tijela. Oni koji od ranije vježbaju na jastuku za meditaciju mogu ga ponijeti sa sobom.