Međunarodno akreditirani profesionalni trening za certificirane edukatore mindfulnessa

S radošću javljamo da je naš profesionalni trening za certificiranog edukatora mindfulnessa dobio akreditaciju od strane International Mindfulenss Teacher Association (IMTA), da je u skladu sa strogim međunarodnim standardima o tome kako treba izgledati takav trening/edukacija! Program je usmjeren na stjecanje ciljanih kompetencija koje su definirane na sveučilištima Bangor, Oxford i Exeter.

Time je međunarodno akreditiran i naš “Mindfulness centar KBT opcija” kao mjesto za stjecanje valjanog certifikata koji vrijedi u cijelom svijetu!

Već nakon godinu dana, tj nakon završetka prve, fiksne faze jednogodišnjeg treninga u kojemu se završi 150 sati edukacije, možete krenuti voditi svoje tečajeve mindfulnessa pod supervizijom (uz 10 sati individualne supervizije).

Certifikat (i na hrvatskom i na engleskom jeziku) će Vam omogućiti da u razvoju svoje karijere budete konkurentniji i kompetentniji na tržištu rada i nuđenju svojih usluga, ne samo kod nas, nego i širom svijeta.

Početak edukacije: 28.09.2024., završetak: 25.10.2025., nakon čega krećete voditi svoje tečajeve mindfulnessa pod 10 sati supervizije. Cijela edukacija se odvija na hrvatskom jeziku, prva dva uvodna dana uživo (subota i nedjelja, 28.i 29.09.), kako bi se upoznali i povezali, a preostalo online kroz nekoliko cjelodnevnih radionica subotama i većinu poludnevnih radnim danom od 17 – 20:30 sati, kako ne bi izgubili puno slobodnih vikenda. Online format omogućuje i ljudima koji žive daleko od Zagreba da nam se pridruže.

Na kraju treninga se dobivaju gotovi materijali za vaše buduće vođenje tečajeva mindfulnessa: gotove prezentacije (ppt) koje se mogu prilagođavati za primjenu s ciljanim populacijama, snimljene vođene mindfulness prakse, gotovi radni materijali za vaše buduće polaznike tečajeva. To sve omogućava edukantima da mogu odmah krenuti voditi svoje tečajeve kao i koristiti mindfulness intervencije sa svojim korisnicima usluga (npr u savjetovanju ili psihoterapiji).

Trening je primarno namijenjena stručnjacima pomagačkih zanimanja (psiholozi, psihoterapeuti, psihijatri, liječnici, socijalni pedagozi, logopedi, rehabilitatori, socijalni radnici, pedagozi, diplomirane medicinske sestre i sl). Iznimno se mogu priključiti i pripadnici nekih drugih profesija ukoliko njihovo dodatno obrazovanje i iskustvo rada s nekliničkom populacijom s kojom žele voditi tečajeve mindfulnessa to omogućuje – sve detalje pročitajte u brošuri koja će uskoro biti stavljena na web (u međuvremenu, javite nam se, pa ćemo Vam je poslati).

Kreatorica i voditeljica treninga je Dragica Barbarić. Kao edukatori i treneri sudjeluju i Igor Krnetić i Laura Mirić.

Sve detalje treninga uključujući i “često postavljena pitanja” naći ćete u brošuri kroz 26 stranica, koja će kroz par dana biti stavljena na web. U međuvremenu nas možete zatražiti da Vam brošuru pošaljemo e-mailom. U “Sadržaju” možete ciljano pronaći što Vas zanima, uključujući cijenu treninga, kurikulum, točne datume pojedinih radionica, preduvjete za prijem na edukaciju, životopise trenera, itd. Ako neko Vaše pitanje nismo pokrili ovom detaljnom brošurom, slobodno nam se javite. Također, ako se odlučite za trening, preuzmite i popunite Obrazac za prijavu na trening, te nam ga pošaljite na: dragica@mindfulness.hr  (dok ne bude stavljena na web, poslat ćemo Vam ju e-mailom, na Vaš zahtjev).

U planu nam je svake godine održati jedan trening. Početak sljedećeg je u planu krajem svibnja 2025.

Veselimo se prvoj generaciji edukanata i certificiranih mindfulness profesionalaca po međunarodnim standardima!

Prednosti 8-tjednog mindfulness tečaja za stručnjake pomagačkih zanimanja

Mnoga istraživanja potvrđuju veliku korist mindfulness treninga za stručnjake raznih pomagačka zanimanja u smislu smanjenja interpersonalnog stresa, smanjenja nezadovoljstva poslom, emocionalne neugode, tjeskobe i depresije, te povećanja suosjećanja za klijente što sve značajno smanjuje rizik za pojavu sindroma sagorijevanja na poslu, inače čestog među stručnjacima za mentalno zdravlje. To povećava i uspješnost tretmana za same korisnike usluga i njihovo zadovoljstvo dobivenim tretmanom čak i kada s njima ne primjenjujemo nikakve mindfulness pristupe. Primjerice, psihoterapeuti često izvještavaju kako im mindfulness iznimno pomaže u njihovom psihoterapijskom radu s kijentima da budu prisutniji, zadovoljniji svojim poslom, da se bolje nose s negativnim mislima tipa „ne ide ovo meni, kakav sam ja to stručnjak…“, s adekvatnom razinom empatije (koja, primjerice, ne tjera u izbjegavanja ili druge neadekvatne ponašajne strategije kada je preplavljujuća). Stoga, ako i ne namjeravate učiti svoje klijente mindfulnessu (proći trening za instruktora mindfulnessa), možete imati velike koristi za sebe osobno, kako u svome poslu, tako i u privatnom životu.