Postanite certificirani instruktor mindfulnessa: Edukacija za stručnjake

U pripremi je edukacija za buduće instruktore (učitelje) mindfulnesssa. Edukacija će biti organizirana za sve stručnjake u području tzv pomagačkih zanimanja (psiholozi, psihijatri, psihoterapeuti, liječnici, diplomirane medicinske sestre, socijalni pedagozi, rehabilitatori, logopedi, defektolozi, pedagozi, socijalni radnici, itd.). Ova edukacija će im omogućiti da sami vode 8-tjedne tečajeve mindfulnessa i/ili da mindfulness uključe u rad s klijentima unutar svojih profesionalnih praksi.

Preduvjet je proći redovni 8-tjedni tečaj mindfulnessa  i redovito osobno prakticirati mindfulness minimalno godinu dana. 

Uskoro više informacija na ovom mjestu.

Prijavu interesa za edukaciju možete poslati na centar@mindfulness.hr

Prednosti 8-tjednog mindfulness tečaja za stručnjake pomagačkih zanimanja

Mnoga istraživanja potvrđuju veliku korist mindfulness treninga za stručnjake raznih pomagačka zanimanja u smislu smanjenja interpersonalnog stresa, smanjenja nezadovoljstva poslom, emocionalne neugode, tjeskobe i depresije, te povećanja suosjećanja za klijente što sve značajno smanjuje rizik za pojavu sindroma sagorijevanja na poslu, inače čestog među stručnjacima za mentalno zdravlje. To povećava i uspješnost tretmana za same korisnike usluga i njihovo zadovoljstvo dobivenim tretmanom čak i kada s njima ne primjenjujemo nikakve mindfulness pristupe. Primjerice, psihoterapeuti često izvještavaju kako im mindfulness iznimno pomaže u njihovom psihoterapijskom radu s kijentima da budu prisutniji, zadovoljniji svojim poslom, da se bolje nose s negativnim mislima tipa „ne ide ovo meni, kakav sam ja to stručnjak…“, s adekvatnom razinom empatije (koja, primjerice, ne tjera u izbjegavanja ili druge neadekvatne ponašajne strategije kada je preplavljujuća). Stoga, ako i ne namjeravate učiti svoje klijente mindfulnessu (proći trening za instruktora mindfulnessa), možete imati velike koristi za sebe osobno, kako u svome poslu, tako i u privatnom životu.