Tjedne mindfulness grupe

Zašto tjedna mindfulness grupa? Velika većina polaznika redovnog 8-tjednog tečaja mindfulnessa na kraju tečaja izvještava o raznim dobrobitima mindfulnessa i korisnim promjenama u njihovim životima. No također, većini je polaznika najveći izazov nastaviti s redovitom mindfulness praksom jednom kada je tečaj završen. Mnogima nedostaje grupno vježbanje jer je ono poseban doživljaj, te djeluje nadahnjujuće i poticajno za redovito održavanje prakse. U tu svrhu služe dani povlačenja (retreat) ali svakako i mogućnost da se periodično na tjednoj bazi pridružimo grupi koja nas može motivirati da se vratimo na kolosijek i tako održavamo i produbljujemo svoju praksu pune svjesnosti. Time još pojačavamo i proširujemo dobrobiti mindfulnessa na svoj život.

Kome je namijenjena? Namijenjena je svim bivšim polaznicima tečaja mindfulnessa unutar KBT opcije i HUBIKOT-a. Također je otvorena za sve one koji imaju iskustvo meditacije iz nekog drugog konteksta, bilo da su sami naučili meditaciju i meditiraju kroz određeni duži period ili su prošli neke druge tečajeve vezane za meditaciju. Nije namijenjena onima koji nemaju prethodnog iskustva u meditaciji.

Kako su grupe organizirane, kako se na njih prijavljuje i koja je cijena? Grupe za vježbu pune svjesnosti idu jedanput tjedno, radnim danom, i traju 45 minuta. Prijavljuje se za cijeli kalendarski mjesec unutar kojeg su organizirana 4 termina.

Kako izgleda susret i što se vježba? Na 45-minutnim grupama prolaze se različite formalne vježbe koje su se prolazile kroz tečaj, ali i neke nove. Kroz cijeli kalendarski mjesec nastojat će se pokriti što više različitih vježbi. Voditeljica vodi iz jedne vježbe u drugu, uglavnom bez razgovora, osim po potrebi. Pred kraj susreta ostavljamo 5-10 min za pitanja polaznika o proživljenom iskustvu koje bi htio raspraviti/podijeliti pred grupom. U online formatu pitanja voditeljici mogu se postaviti i u chatu.

Tjedne mindfulness grupe vodi Laura Mirić.

Prijaviti se možete na prijavnicu u nastavku ili na LINKU