Ksenija Tkalčić Dunaj

Završila sam 8-tjedni tečaj mindfulnessa pod vodstvom Laure Mirić, psihologinje i kognitivno- bihevioralne terapeutkinje.

Voditeljica Laura je bez sumnje stručnjakinja za mindfulness, ali i iznimna osoba. Topla, pristupačna, strpljiva u komunikaciji s polaznicima. Rado savjetuje i izvan termina tečaja. Doslovno vodi svakog polaznika na način da pažljivo sluša, prepoznaje problem, ohrabruje i motivira.

Svjesnost, život u trenutku, meditacija i slična praksa nisu mi bili strani, ali tečaj mindfulnessa mi je pomogao da sva dosadašnja iskustva ili znanja podignem na jednu višu razinu i otvorio mi je neke nove perspektive. Nije čudno što je pojam mindfulness teško prevesti na hrvatski jezik jer je on puno više od pune svjesnosti, posebno kada se provodi u praksi.

Vođene vježbe usmjerene na promatranje senzacija u tijelu, misli i emocija, iscjeljuju nas iznutra, trenutno emocionalno stabiliziraju i čak umanjuju fizičku bol. Međutim, dobrobiti tih vježbi nisu samo trenutne. Ja ih primjećujem kao pozitivnu promjenu ponašanja i reakcija u stresnim situacijama. Što smo više u mindfulnessu to jasnije vidimo sebe i svijet oko sebe.

Mindfulness, kako ga ja doživljavam pomaže mi razumjeti sva moja raspoloženja i poruke koje mi šalje um te me usmjeruje življenju po vlastitim vrijednostima. Ne radi se o nikakvom čarobnom štapiću, već o alatima koje posjeduje svaki čovjek, ima ih u sebi.  Mindfulness  nam pomaže da ih prepoznamo i uči nas kako njima rukovati. Kroz sam tečaj usvojila sam niz vještina koje mi mogu biti od samopomoći u raznim situacijama.

Od srca sam zahvalna voditeljici Lauri i toplo preporučam tečaj unutar Mindfulness Centra.