O Mindfulness centru

Mindfulness centar

“KBT opcija” u suradnji s praksom “PUNA SVJESNOST” prvi je centar za mindfulness pristupe zasnovane na znanstvenim dokazima u Hrvatskoj.

U našem Centru tečajeve i edukacije vode prve i zasada jedine certificirane instruktorice za mindfulness programe MBCT i MBCT-L u Hrvatskoj. Certifikate su stekle u Oxford Mindfulness Foundationu na vodećem svjetskom sveučilištu – Sveučilištu Oxford gdje se kontinuirano dodatno usavršavaju: Dragica Barbarić, Laura Mirić.  Ujedno su i psihologinje i kognitivno-bihevioralne terapeutkinje.

Naša misija

Podučavati mindfulness vještine koje poboljšavaju psihološku i tjelesnu dobrobit, smanjuju patnju izazvanu stresom, psihičkim problemima i tjelesnim bolestima, razvijaju unutarnji mir i stabilnost, produbljuju suosjećanje za sebe i druge, životnu svrhovitost i vitalitet te potiču oslobađanje i razvoj ljudskih potencijala.

Koristimo isključivo one mindfulness pristupe koji se baziraju na znanstvenim istraživanjima (tzv. evidence-based tj. pristupi zasnovani na dokazima),te su lišeni bilo kakvog religijskog ili duhovnog konteksta i kao takvi pogodni su za sve. Ako ste pripadnik bilo koje vjerske tradicije (npr. katoličke) ili živite sukladno vrijednostima bilo koje duhovne prakse, ili ste pak ateist/agnostik ili nešto drugo, ovaj je mindfulness pristup za Vas.

Naša vizija

Unaprijediti dobrobit pojedinaca, organizacija i cijele zajednice kroz posvećeno i aktivno djelovanje, otvorenost i prihvaćanje.

U našem prostoru potpuno prilagođenom zahtjevima održavanja mindfulness tečajeva, nudimo tečajeve uživo i online:

  • osnovne 8-tjedne tečajeve mindfulnessa otvorene svima, uživo i online
  • tjedne jednosatne mindfulness grupe za održavanje i produbljivanje mindfulness prakse
  • jednodnevne dane povlačenja (tzv. retreatove) za one koji su prošli osnovni tečaj kao i za sve koji već imaju iskustvo meditiranja
  • provodimo mindfulness treninge u organizacijama u dogovoru s naručiteljima
  • u pripremi nam je i edukacija za buduće certificirane instruktore (učitelje) mindfulnessa