Laura Mirić

Laura Mirić, psihologinja i kognitivno-bihevioralna terapeutkinja pod supervizijom,

diplomirala je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te je stekla akreditaciju za vođenje evidence – based mindfulness programa (eng. Mindfulness Based Cognitive Therapy i Mindfulness for Life) pri Oxford Mindfulness Centru Sveučilišta u Oxfordu. Potvrda o tome može se naći na stranicama Oxford Mindfulness Foundation-a.

Bila je zaposlena na različitim istraživačkim projektima na Sveučilištu u Zagrebu (među kojima je i multidisciplinarni međunarodni projekt „Promicanje mentalnog zdravlja – Pogled u sebe“ usmjeren na podizanje svijesti o psihičkom zdravlju mladih).

Iskusivši velike osobne dobrobiti mindful pristupa te upoznavši plodonosan korpus znanstvenih radova čiji mu nalazi govore u prilog, Laura odlučuje upisati edukaciju za instruktora kognitivne terapije temeljene na punoj svjesnosti (eng. Mindfulness-based cognitive therapy) pri Oxford Mindfulness Centru Sveučilišta u Oxfordu gdje stječe i istoimeni certifikat.  U međuvremenu je završila i tečaj mindfulnessa za djecu i adolescente, kao i osnovne treninge iz Terapije prihvaćanjem i posvećenošću (eng. Acceptance and Commitment Therapy) i Terapije usmjerene na suosjećajnost (eng. Compassion Focused Therapy). Trenutno pohađa supervizijski stupanj iz kognitivno-bihevioralnih terapija.

Svoj je staž odradila i u Klinici za psihijatriju “Vrapče”, kao i u školskoj te organizacijskoj psihologiji.

Ima višegodišnje iskustvo rada s pojedincima i vođenja grupnih programa.

Laura se bavi područjem anksioznih smetnji (fobije, panike i agorafobija, socijalna fobija, generalizirana anksioznost, OKP…) i depresivne simptomatike, problemima samopoštovanja i samopouzdanja te unapređenjem cjelokupne kvalitete života. Svoje klijente potiče da žive ono do čega im je uistinu stalo dok koriste tehnike lakšeg suočavanja s raznolikim izazovima koji se na tom putu javljaju. Kontinuirano usvaja nova znanja iz područja psihologije, savjetovanja i psihoterapije.

Članica je Hrvatske psihološke komore i BHUKBT-a.